Brandvarnare med wifi bäst i test 2023 – Hitta bästa wifi brandvarnaren

Foto av författare
Skriven av:
Johan Jonsson
Uppdaterad senast:

Brandvarnare är en viktig del av våra hem för att skydda oss mot brand och varna om en brand skulle uppstå. En brandvarnare ger ett bra skydd men fungerar bara om någon är hemma och hör larmet. Är ingen hemma finns det stor risk att branden växer sig stor. 

Med teknikens framsteg har brandvarnare med wifi blivit alltmer populära och erbjuder fördelar som tidig varning, fjärråtkomst och integration med andra smarta hem-produkter. 

I denna artikel utforskar vi de bästa brandvarnarna med wifi på marknaden och presenterar en sammanställning av de bästa alternativen i olika prisklasser. 

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning bästa brandvarnare med wifi 2023

BildEgenskaperPris
Netatmo brandvarnare

Bästa brandvarnare med wifi 

Netatmo brandvarnare

Egenskaper: Få notiser i mobilen, lång batteritid, fristående utan krav på hubb, utför självkontroller

Köp här 

Cleverio smart brandvarnare med wifi

Bästa budgetval 

Cleverio brandvarnare med wifi

Egenskaper: Larmar för både rök och hög värme, stöd för flera enheter och användare, kompatibel med Cleverios övriga produkter, enkel installation

Köp här

Google Nest Protest brandvarnare

Bästa premiumval 

Google Nest Protect brandvarnare

Egenskaper: Varnar både vid rök och hög kolmonoxid nivå, enkel att använda, stöd för tredjeparts produkter, utför självkontroller

Köp här

Vad är en brandvarnare med wifi? 

Brandvarnare med wifi är även det som man brukar kalla smart brandvarnare. En brandvarnare med wifi fungerar som en vanlig brandvarnare men är uppkopplat mot ditt wifi och kan på så sätt skicka en notis till din mobil när du inte är hemma. Det gör att du kan bli varnad om en brand har uppstår, eventuellt koppla upp dig till en kamera och ifall du visuellt kan se en brand kan du larma räddningstjänsten.

Brandvarnare med wifi fordelar och nackdelar

Fördelar brandvarnare med wifi

 • Få en varning i mobilen
 • Meddelar om batteriet är dåligt
 • Möjlighet att sammankoppla med andra smarta hem produkter
 • Ha koll på boendet även om du inte är hemma

Nackdelar brandvarnare med wifi

 • Kan bli dyrt om du behöver flera enheter till ditt hem
 • Kräver internetförbindelse och ett wifi nätverk för att fungera fullt ut

Den största fördelen med en brandvarnare med wifi är att du får en notis till din mobil om brandvarnaren skulle aktiveras. Antingen tar du dig hem, ringer du en granne eller om du har kameror hemma kan du koppla upp dig för att se om det finns någon rök. 

På samma sätt fungerar uppkopplade hemlarm från larmbolag. Aktiveras brandvarnaren kopplar de upp sig mot en kamera i ditt hem. Ser de rök larmar de räddningstjänsten och tar kontakt med dig. Detta kostar dock ett antal hundralappar i månaden, vilket du slipper om du har en egen brandvarnare med wifi. 

Letar du efter en traditionell brandvarnare? Här hittar du all information om bästa brandvarnaren.

Brandvarnare med wifi kan du ha i din vanliga bostad eller i fritidshuset. Det innebär att du kan få en varning oavsett var du befinner dig. 

En wifiansluten brandvarnare skickar även notis till din mobil om du behöver byta batteri eller om det är något annat fel på brandvarnaren. Brandvarnare med wifi finns även som seriekopplad variant där alla brandvarnare larmar om en aktiveras. 

Om man tittar på nackdelar med wifi brandvarnare så är det framförallt att ligger internet nere så kommer du inte få någon notis till mobilen. Dock så fungerar fortfarande brandvarnaren och kommer att larma och uppfylla sitt huvudsyfte även om internet ligger nere. 

Köpguide: Vad ska du tänka på när du köper en brandvarnare med wifi?

Det allra viktigaste är att du har minst en brandvarnare i ditt hem så att du blir varnad om en brand skulle uppstå. En brandvarnare med wifi kan ge dig ett utökat skydd genom att du blir varnad även när du inte är hemma.

Hitta en wifi brandvarnare som passar ditt hem. De flesta varianterna kräver ett wifi på 2,4 GHz, kan du ställa in det på ditt nätverk?

Många av wifi brandvarnarna kan även ansluta och aktivera andra produkter som lampor, sirener eller kameror. Har du redan en viss typ av produkter i ditt hem bör du kontrollera om din nya brandvarnare med wifi har stöd för dessa produkter.

Fundera även på om du önskar att brandvarnaren ska detektera andra saker som kolmonoxid eller värme. Välj i så fall en brandvarnare som klarar det som till exempel Google Nest Protect.

Priset kommer givetvis också vara en faktor. Ett större hem med många sovrum kräver flera brandvarnare och väljer du någon av de dyraste varianterna kan det bli dyrt i inköp. Vi har utsett Cleverio smart brandvarnare med wifi till bästa budgetval och den kan vara ett alternativ för dig som har begränsad budget.

I vårt test av brandvarnare med wifi har vi hjälpt dig välja bland alla brandvarnare med wifi och utsett bästa wifi brandvarnaren, bästa premiumval och bästa budgetval.

Varför du kan lita på oss

Brandinfo.se är en helt oberoende sida om produkter för brandsäkerhet.

Vi har även åtskilliga år inom branchen där vi har arbetat inom räddningstjänsten med att släcka bränder och informera allmänheten om ett bra brandskydd men även arbetat på privata företag för att marknadsföra produkter för brandsäkerhet. Det gör att vi vet vad vi pratar om och ytterligare en anledning till att du kan lita på oss och vår erfarenhet. 

Inga av våra tester är heller sponsrade av något av företaget utan alla tester är helt oberoende. 

Så gjorde vi testet

I vårt test av brandvarnare med wifi valde vi ut de fem vanligaste modellerna på marknaden. Varje modell har studerats ingående och vi har läst vad deras användare har att säga om produkten. Kravet i detta test är man ska kunna ansluta brandvarnaren till wifinätverket utan att även behöva köpa en särskild hubb. 

När vi jämfört de olika brandvarnarna har vi tittat på att de är certifierade enligt EN 14604, hur man kan sammankoppla brandvarnaren med övriga produkter i sitt smarta hem, livslängd på batterie samt priset på produkten. 

Det tillsammans med egenskaperna på produkten har lett fram till att vi har utsett bästa brandvarnare med wifi, bästa premiumval, samt bästa budgetval.

Bästa brandvarnaren med wifi 2023

1. Netatmo smarta brandvarnare med wifi

Bästa brandvarnare med wifi

Bild på Netatmo wifi brandvarnare

Fördelar

 • Stöd i Apple homekit
 • Enkel installation och användning
 • Kompatibel med Netatmo extern siren

Nackdelar

 • Högt pris
 • Enheten är ganska stor

Bästa pris på Netatmo brandvarnare med wifi

Last updated: 2023-11-30 11:18:37

Netatmo brandvarnare med wifi är en smart brandvarnare som kan erbjuda avancerade funktioner och en enkel integration i ditt smarta hem. Netatmo brandvarnare installeras enkelt med det användarvänliga gränssnittet i appen. 

Brandvarnaren har en fotoelektrisk sensor och kan, om den ansluts till ditt wifinätverk, skicka notiser till mobilen om en brand skulle uppstå. 

Netatmo brandvarnare kan trigga Netatmo siren vid larm och då får du ett förstärkt larm på hela 110 dB. Netatmo brandvarnare kan även integreras i Apples homekit för utökat funktionalitet och möjlighet att skapa olika scenarion. 

Bild på Netatmo brandvarnare, sida med sida med sin kartong och medföljande monteringsskruvar med plugg

Med hjälp av appen kan brandvarnaren tystas om du råkar utlösa brandvarnaren av misstag. Brandvarnaren är även själtestande. 

Netatmo brandvarnare har ett integrerat batteri som varar 10 år och efter det ska ändå en brandvarnare bytas ut och ersättas med en ny. 

Sammanfattningsvis erbjuder Netatmo brandvarnare avancerad teknik, smarta funktioner och enkel integration i ditt smarta hem-ekosystem. Stort plus att brandvarnaren är kompatibel med Apple homekit. Brandvarnaren ger en tidig varning vid brand och ger användarna möjlighet att övervaka och hantera brandvarnaren från sin smartphone. Det är ett högkvalitativt val för de som söker en smart och innovativ brandvarnare.

Typ:Rökdetektor
Batteri:Inbyggt, 10års användning
Mått11,5 x 11,5 x 4,4 cm 
Vikt:
Sensorer:Fotoelektrisk sensor
Installation:Medföljande skruvar
Larmnivå:85 dB
Tredjepartsstöd:Apple homekit, Netatmos övriga produkter 

2. Google Nest Protect

Bästa premiumval

Bild på wifi brandvarnaren Google Nest Protect

Fördelar

 • Detekterar både rök, kolmonoxid, luftfuktighet och värme
 • Går att seriekoppla flera enheter
 • Går att pausa brandvarnaren i appen vid matlagning 
 • Talmeddelanden för specifika faror
 • Rörelsedetektor för att fungera som nattlampa

Nackdelar

 • Högt pris
 • Dålig app
 • Drivs av AA batterier

Bästa pris på Google Nest Protect

Last updated: 2023-11-30 13:03:35

Vi anser att Google Nest Protect brandvarnare med wifi är den bästa premium produkten på marknaden och utser därför brandvarnaren till bästa premium produkt. Hade det inte varit för det höga priset så hade denna produkt varit den bästa brandvarnaren med wifi på marknaden.

Google Nest Protect är en av de mest framstående brandvarnarna på marknaden. Den utmärker sig genom sin avancerade teknologi och användarvänliga funktioner. Google Nest Protect har fyra sensorer och reagerar på rök, kolmonoxid, luftfuktighet och värme, vilket ger en pålitlig och tidig varning vid en eventuell brand. 

Brandvarnaren har en inbyggd rörelsedetektor som fungerar som en nattlampa och aktiveras när det är mörkt. Brandvarnaren gör även självtester för att säkerställa att den fungerar och varnar även vid låg batterinivå. 

Bild på Google Nest Protect wifi brandvarnare sida vid sida med sin förpackning

Google Nest Protect är kombatibel med Nest Cam samt Philips Hue vilket ger dig utökade möjligheter. Du kan till exempel göra så att mobilen kopplar upp sig mot en kamera i hemmet så du kan säkerställa att det brinner på riktigt och inte är ett falsk larm. Med Philips Hue anslutna lampar kan du får lamporna att börja blinka om brandvarnaren skulle aktiveras. Det ger en extra trygghet och risken att missa ett eventuellt larm minskar. 

Brandvarnaren ansluts till hemmets router via 2,4 GHz wifi. Alla inställningar gör du sedan med hjälp av Nest appen i din iPhone eller Android telefon. Du behöver alltså ingen hubb för att få notiser i mobilen. 

Google Nest Protect brandvarnare är en oehört kompetent brandvarnare och en av våra favoriter på marknaden. Dess funktioner gör att vi kan sova gott och det är extra tryggt att vi kan få notiser till mobilen om vi inte är hemma eller om barnen är hemma själva. 

Nackdelarna med produkten är att de drivs av vanliga AA batterier som behöver bytas med jämna mellanrum. Priset är också väldigt högt men samtidigt är detta en premium produkt. 

Typ:Optisk
Batteri:6st AA batterier (finns även nätansluten variant)
Mått13,4 x 13,4 x 3,8 cm
Vikt:379 g
Sensorer:Rörelse, rök, kolmonoxid och temperatur
De två spektrumen (850 nm och 450 nm) i branddetektorn mäter både större partiklar bildade från långsamma bränder, samt mindre partiklar från snabbt bildande bränder.
Nest tredjepartsstöd:Philips Hue, Google Home, Yale Doorman, Fitbit, Alexa, med mera.
Brandvarnaren ansluts till hemmets router via wifi (2,4 GHz) och kommunicerar sedan trådlöst med mobilen med den medföljande appen (iOS och Android). Kommunicerar även via LED-dioderna på brandvarnaren, och kan där visa 4 olika statuslägen.
Installation:Använder Bluetooth LE till en mobil eller surfplatta, vid installation.
Larmnivå:85 dB siren, vid upptäckt brand signalerar enheten med sirenen som en vanlig brandvarnare.

3. Cleverio Smart brandvarnare med wifi

Bästa budgetval

Cleverio smarta brandvarnare med wifi

Fördelar

 • Larmar vid både rök och hög värme
 • Stöd för flera användare och enheter 
 • Kombatibel med Cleverio smart home system

Nackdelar

 • Drivs av 2 AA batterier, oklar livslängd

Bästa pris på Cleverio smart brandvarnare

Last updated: 2023-11-30 11:18:38

Cleverio smarta brandvarnare med wifi är en smidig rök- och värmedetektor som ansluts till wifi nätverket med hjälp av medgöljande app. Cleverio brandvarnare skickar en notis vid upptäckt rök eller värme och kan även trigga andra enheter som till exempel lampor och fjärrströmbrytare som ingår i Cleverios nätverk. 

Men den smidiga appen kan man bjuda in andra användare så att alla i familjen eller en granne får en notis om en brandvarnare aktiveras. För att öka säkerheten så behöver man ge åtkomst till varje enhet, det räcker alltså inte att lägga till en medlem i appen. På så vis kan du på ett säkert sätt välja vilka enheter du vill dela med dig av.

Bild på Cleverio wifi brandvarnare med en telefon med tillhörande app till brandvarnaren

I appen kan man även pausa brandvarnaren om man ska laga mat eller göra något arbete som ryker eller ångar. 

Tyvärr finns det inte möjlighet att seriekoppla flera brandvarnarna med varandra. Dock går det att lägga till flera brandvarnare i appen. 

Bild på Cleverio wifi brandvarnare sida vid sida med sin förpackning samt monteringsskruvar och plugg

Brandvarnarna fungerar även helt fristående om det skulle bli strömavbrott eller din internetförbindelse ligger nere. 

Sammanfattningsvis får du med Cleverio en bra wifi brandvarnare till ett väldigt rimigt pris. Är enklare i konstruktionen än dyrare wifi brandvarnare men det känns som man få mycket för pengarna. 

Typ:Rök och värmedetektor
Batteri:2 x AA batteri
Mått12 x 12 x 3,5 cm
Vikt:
Sensorer:
Installation:Med medföjande skruv och plugg
Larmnivå:85 dB
Tredjepartsstöd:Cleverios eget smarta hem system

4. Sign Smart wifi brandvarnare

Sign Smart wifi brandvarnare

Fördelar

 • Fjärrövervakning och notifiering via app 
 • Enkel installation och anslutning
 • Lågt pris

Nackdelar

 • Begränsad kombabilitet med andra smarta hemsystem 
 • Känns som en något enklare produkt

Sign smart wifi brandvarnarnare ger dig alla fördelar med en vanlig brandvarnare samt att du får notiser om brand eller rök även om du inte är hemma. Den är utformad för att ge en tidig varning vid evenuella brandrisker och hjälpa till att skydda ditt hem och din familj. 

En av fördelarna med Sign Smarta brandvarnare är dess enkla installarion och anslutning. Genom att ansluta brandvarnaren till wifi-nätverket kan du övervaka brandvarnaren och få notifieringar via appen. I appen får du även logg över händelser som varit. 

Bland nackdelar hittar vi framförallt brandvarnarens begränsade kompabilitet med andra smarta enheter. Sign har inga egna smarta produkter, förutom denna brandvarnaren, vilket gör att du inte kan få andra händelser att trigga vid larm. 

Typ:
Batteri:2st AAA batterier
Mått12,8 x 12.8 x 4,2 cm
Vikt:
Sensorer:
Installation:Skruvset medföljer brandvarnaren 
Larmnivå:85 dB
Tredjepartsstöd:Inget

5. Nedis SmartLife brandvarnare med wifi

Nedis SmartLife brandvarnare med wifi

Fördelar

 • Möjlighet att sammankoppla flera enheter
 • Enkel installation och användning
 • Kompatibel med Nedis SmartLife system

Nackdelar

 • Ibland upplevs problem med anslutning mellan enheter
 • Fått blandade betyg i kundrecensioner
 • Kort batteritid 

Bästa pris på Nedis brandvarnare med wifi

Last updated: 2023-11-30 11:18:38

Nedis SmartLife brandvarnare är en användarvänlig brandvarnare som erbjuder enkel installation och smidig integration med Nedis SmartLife ekosystem. Den är utformat för att uppräcka rök och varna i tid för att minimera skadorna vid brand. 

En av fördelarna med Nedis SmartLife brandvarnare är sin trådlösa anslutning till wifi vilket för att du kan övervaka enheten och få en notering via smartphone appen även om du inte är hemma. 

Dess kompatibilitet med Nedis SmartLife system möjliggör också integrering med smarta smarta hemenheten och du kan skapa ett än mer heltäckande och säkerhetssystem. Till exempel kan du få lampor att blinka, persienner att öppnas eller andra automatiska automatiseringar ifall brandvarnaren aktiveras. Med appen kan du snabbt även se i vilket rum din smarta brandvarnare hörs. 

Nedis SmartLife system är även kompatibielt med Google Home eller Alexa för till exempel röststyrning. 

Sammanfattningsvis känns Nedis SmartLife brandvarnare något enkel i konstruktionen. Flera användare har rapporterat problem med anslutningen. Det är inte vår favorit i testet men samtidigt får du en brandvarnare med wifi till ett bra pris.

Typ:Fotoelektrisk 
Batteri:CR123A (upp till 2 års livslängd)
Mått7,6 x 7,6 x 2,85 cm
Vikt:
Sensorer:Detektering av dubbla ljuskällor, gör att falsklarm pga damma och ånga kan undvikas 
Installation:Skruvar eller självhäftande tejpplatta (ingår)
Larmnivå:85 dB
Tredjepartsstöd:Skapa scenarion med övriga produkter från Nedis SmartLife ekosystem. 

FAQ brandvarnare med wifi – Vanliga frågor och svar

Vad är en brandvarnare med wifi? 

En brandvarnare med wifi är en brandvarnare som är ansluten till ditt wifi nätverk och kan på så sätt skicka notiser till din eller någon annans mobil om en brand skulle uppstå. En wifi brandvarnare fungerar även om internetanslutningen är nere men kan då inte skicka någon notis. 

Är det svårt att installera en brandvarnare med wifi? 

De allra flesta brandvarnare med wifi är enkla att installera direkt från en app i telefonen. Med appen kan du sedan ändra inställningar och övervaka brandvarnaren. Vill du sedan koppla samman wifi brandvarnaren med andra smarta hem produkter kan det krävas visst tekniskt kunnande. 

Är det säkert att använda en brandvarnare med wifi? 

Alla brandvarnare med wifi genomgår samma kontroller som en vanlig brandvarnare. Du kan alltså lita på att den fungerar och larmar. Det som kan fungera mindre bra är att den kan misslyckas med att skicka notiser till mobilen.

Var ska en brandvarnare med wifi placeras?

En brandvarnare med wifi ska placeras på samma sätt som en traditionell brandvarnaren. Läs vår guide om hur du placerar en brandvarnare.

Om oss Johan Jonsson

Lämna en kommentar