Recension av X-Sense FS31 Smart brandsäkerhetssystem 2024

Skriven av:
Uppdaterad senast:

Vi har testat X-Sense FS31 Smart brandsäkerhetssystem med tillhörande brandvarnare XS01-M. I denna artikel skriver vi om hur vi har testat produkten utifrån hur enkel den är att installera och montera, hur bra räckvidden är, kvalitet och jämfört med andra, liknande produkter på marknaden. 

Läs vidare i artikeln för att ta del av recensionen. 

Sammanfattning recension av X-Sense FS31 smart brandsäkerhetssystem

X-Sense FS31 brandsäkerhetssystem bild på alla produkter

Fördelar
Väldigt enkel att installera
Inga abonnemangskostnader
Smidig app som fungerar bra
Många säkerhetsprodukter sammankopplade i ett system
Bra räckvidd
Bra pris
Nackdelar
Måste sätta upp ett WIFI för 2,4 GHz
“Bara” fem års batteritid men går däremot att byta batteri

Märke med texten: Topptestad produkt 2023 - Brandinfo.se

X-Sense FS31 smart brandsäkerhetssystem är en rekommenderat
produkt av Brandinfo.se 2024. 

Med det totala betyget 4,8 av 5 utser vi även X-Sense FS31 till bästa smarta brandsäkerhetssystem till hemmet. 

X-Sense FS31 är ett smart brandsäkerhetssystem med uppkopplade brandvarnare och där du även kan koppla andra typer av varnare och sensorer som till exempel kolmonoxid- och vattenvarnare. 

I denna recension, har vi testat det smarta brandsäkerhetssystemet X-Sense FS31 med X-Sense basstation SBS50, brandvarnaren X-Sense XS01-M. För att testa systemet fulla funktion har vi även testat Kolmonoxidvarnaren XC01-M, den smarta vattenvarnaren X-Sense SWS51 samt X-Sense STH51 Temperatur & Hygrometer

Enheterna ansluts enkelt via en app i din telefon. I appen får du alla uppgifter live skickat till dig så att du har koll på hemmet även när du inte är hemma.

Alla väsentliga varnare som rök-, värme och kolmonoxid kommunicerar via 868 MHz till basstationen. Det gör att du kan lita på att systemet fungerar även om WIFI ligger nere eller du har strömavbrott. Basstationen kommunicerar sedan via WIFI via en molntjänst till appen.

Larmar en enhet kommer alla enhet börja larma inom några sekunder. För att lättare hitta vilken enhet som larmar kan du välja att lokalisera den enhet som larmar genom att trycka en gång på basstationen eller använda appen.

X-Sense XS01-M utlöst brandvarnare i appen

Brandvarnaren X-Sense XS01-M har ett litiumbatteri med fem års batteritid. Batterier kan sedan bytas ut. Totalt är det fem års garanti på produkterna.

Systemet är väldigt enkelt att koppla samman och väl installerat har du ett bra skydd för hemmet, inte bara vad det gäller brandskydd och en eventuell brand som uppstår utan även möjlighet att upptäcka vattenläckor eller för hög eller låg temperatur i växthuset, vinkällaren eller husgrunden med temperatursensorn och med kolmonoxidvarnaren får du varning om kolmonoxidhalten i rummet blir för hög.

Räckvidden på produkterna är riktigt bra och trots ett tufft ”testhus” var det inga problem att sätta upp brandvarnarna i både hus, garage och komplementbyggnad.

Vi tycker att kvaliteten på produkten, enkelheten att installera den och att få många produkter sammankopplade i ett system gör att vi rekommenderar denna produkten till våra läsare. Att du dessutom får allt för ett väldigt förmånligt pris gör inte saken sämre. 

Läs hela testet av X-Sense FS31 smart brandsäkerhetssystem samt X-Sense XS01-M brandvarnare här.

Varför kan du lita på oss?

Brandinfo.se är en helt oberoende sida om produkter för brandsäkerhet.

Vi har även åtskilliga år inom branchen där vi har arbetat inom räddningstjänsten med att släcka bränder och informera allmänheten om ett bra brandskydd men även arbetat på privata företag för att marknadsföra produkter för brandsäkerhet. Det gör att vi vet vad vi pratar om och ytterligare en anledning till att du kan lita på oss och vår erfarenhet. 

Inga av våra tester är heller sponsrade av något av företaget utan alla tester är helt oberoende. 

Så gjorde vi testet

Brandsäkerhetssystem kopplades samman och vi har lagt till samtliga produkter med hjälp av appen till produkterna enligt tillverkarens instruktioner. 

Då brandvarnarna är det som är mest intressant för våran del så har de poängsatts på en skala mellan 1 och 5 i fyra viktade kategorier där användning, kvalitet och räckvidd utgjorde 30% vardera av det totala betyget och pris 10%. 

Användning anger hur lätt det var att sammankoppla/installera och montera produkten. Under kvalitet betygsattes kvalitetskänslan på enheten, om den känns plastig och billig eller om den inte satt ihop ordentligt. Under räckvidd undersöktes om produkten kunde kommunicera med varandra även om de inte fanns i samma rum. I sista kategorin jämfördes priset i förhållande till andra liknande produkter och om priset motsvarade produktens prestanda. 

Recension av X-Sense FS31 Smart brandsäkerhetssystem

X-Sense SBS50 Basstation

X-Sense SBS50 Basstation

X-Sense FS31 är ett smart säkerhetssystem där du inte bara kan koppla ihop och få information från dina brandvarnare utan även från vatten-, kolmonoxid-, temperatur- och luftfuktighetssensorer. Under 2023 ryktas det även att det ska komma kameror och värmevarnare som man kan ansluta till samma basstation. 

Basstationen, X-Sense SBS50, är själva navet i hemsäkerhetssystemet. Denna enhet styr och kontrollerar hela systemet. Basstationen har en kraftig larmsignal på 100dB vilket är mer än en traditionell brandvarnare och den har inbyggd självövervakning. 

Med appen till systemet kan du enkelt lägga till enheter. Du kan få information om alla dina enheter så som batteristatus, senaste händelser och testa varje varnare eller sensor. Det finns även möjlighet att plocka fram historiken för varje produkt.

Du kan även dela separata sensorer eller varnare, till familjemedlemmar eller en granne. Du kan även ställa volymen på larmsignalen samt välja mellan tre olika larmsignaler för att hitta den som du trivs bäst med.

Basstationen installeras enkelt via appen. Precis som de flesta andra säkerhetssystem så krävs en WIFI uppkoppling på 2,4 GHz bandet. Jag var tvungen att skapa ett nytt SSID för 2,4 GHz då den inte godkände, mitt kombinerade på både 2,4 och 5,6 GHz. 

Även om WIFI:t skulle gå ner hemma, kommer sammankopplingen av brandvarnarna och övriga väsentliga enheter att fungera, och du kan känna dig lugn med att larmet fungerar som det ska, dock kommer du inte få några notiser i mobilen om WIFI:t ligger nere. 

TIll X-Sense SBS50 basstation kan du ansluta totalt 50 sensorer vilket kan ge dig en total trygghet för hemmet. 

X-Sense XS01-M Brandvarnare 

X-Sense XS01-M Brandvarnare 

X-Sense brandvarnare XS01-M är en optisk sammankopplingsbar rökvarnare. Med hjälp av SBS50 basstation får du all information från brandvarnaren direkt till din mobil. XS01-M fungerar fristående, som sammankopplingsbar brandvarnare även utan SBS50 basstation. 

XS01-M har ett utbytbart lithium batteri som varar i 5 år. Produkten kommer med 5 års garanti. 

Produkten är 7,85 cm i diameter och 4,9 cm hög. Första intrycket är att brandvarnaren är liten och smidig. Den är något högre än andra brandvarnare och sticker därför ner från taket aningen mer. 

Med hjälp av appen, som finns för både iOS och Android, installerar du enkelt brandvarnaren. Du kan i appen ange i vilket rum du placerat brandvarnaren allt för att du ska ha bättre koll och överblick på dina varnare och sensorer. 

Brandvarnaren är av typen seriekopplad brandvarnare vilket innebär att larmar en, larmar alla. I detta testet har vi satt upp tre brandvarnare vilket är gränsfall för att det räcker till mitt hus i två plan på 180m2. 

X-Sense XH02-M Värmevarnare

X-Sense XH02-M Värmevarnare

En värmevarnare är ett bra komplement till en brandvarnare i ett hem. En värmevarnare är gjord för att övervaka temperaturförändringar som kan orsakas av en brand. Värmevarnaren X-sense XH02-M aktiveras när temperaturen når ett område på 54 till 65°C.

En värmevarnare är bra att använda i miljöer där en brandvarnare riskerar att falsklarma pågrund av till exempel matos, vattenånga, damm eller sotpartiklar. Exempel på miljöer där det kan vara bra med en värmevarnare istället för brandvarnare är kök, tvättstuga, garage eller i pannrum.

X-Sense XH02-M värmevarnare går att använda fristående eller tillsammans med X-Sense smarta brandsäkerhetssystem. Värmevarnaren har ett inbyggt litiumbatteri som ska hålla cirka 7-10 år. Produkten kommer med 5-års garanti från tillverkaren.

Vår uppfattning efter att ha provat X-Sense XH02-M värmevarnare är att den är lika enkel att installera som övriga produkten med Link+ teknologin. Vi har installerat vår värmevarnare i ett garage och nu kan vi utföra arbeten som dammar igen utan att brandvarnaren behöver gå igång.

Viktigt att poängtera är att en värmevarnare ersätter INTE en brandvarnare utan ska ses som ett komplement.

X-Sense XC01-M CO-varnare (kolmonoxidvarnare)

X-Sense XC01-M CO-varnare (kolmonoxidvarnare)

X-Sense XC01-M är en kolmonoxidvarnare som varnar ifall giftig kolmonoxid uppkommer i rummet. XC01-M har ett 5-års utbytbart litiumbatteri och kommer med 5-års garanti. 

Kolmonoxidvarnaren kan användas fristående eller sammankopplad med SBS50 basstation. Med den tillhörande appen kan du övervaka kolmonoxidvarnaren och du kan se aktuell kolmonoxid nivå mätt i ppm samt batteristatus. I appen kan du även testa enheten och tysta den vid eventuellt larm. 

Skulle sensorn detektera kolmonoxid kommer enheten att larma och du kommer även få ett larm i mobilen. Kolmonoxidvarnaren kommer även att aktivera övriga väsentliga enheter så som brandvarnare och värmesensor.

En kolmonoxidvarnare är lämplig att ha i utrymmen det förbränning förekommer. Det kan vara i ett kök om du har gasspis, i ett pannrum eller i närheten av öppna spisen. 

X-Sense SWS54 Vattenvarnare

X-Sense SWS54 Vattenvarnare

X-Sense SWS54 vattenvarnare fungerar både som fristående produkt eller tillsammans med SBS50 basstation och tillhörande app. Detta är kanske inte produkten som man förknippar med brandskydd men den finns att köpa i detta säkerhetssystem så därför väljer vi att skriva om den här. 

På samma sätt som X-Sense XS01-M brandvarnare, får du upp information om sensorn i appen och du får en varning i mobilen om sensorn skulle aktiveras. Denna enhet kommunicerar endast med de andra enheterna via WIFI, så är WIFI-nätet nere kommer inte övriga varnare att larma.

Vattenvarnaren bör placeras nära vattenkällor som till exempel diskmaskin, varmvattenberedare, tvättmaskin eller golvvärmefördelare. Vattenvarnaren upptäcker både vatten som kommer ovanifrån eller som flödar underifrån. 

Vattenvarnaren har en kraftig larmsignal på 110dB. Den drivs av två stycken AAA-batterier. Tillverkaren menar att batterierna ska hålla i tre år innan de behöver bytas ut. 

X-Sense STH51 Temperatur & Hygrometer

X-Sense STH51 Temperatur & Hygrometer

X-Sense STH51 Temperatur & Hygrometer är en smart temperatur och hygrometer. Till skillnad mot de andra produkterna i detta testet fungerar den inte fristående utan måste kopplas till SBS50 basstation.

Sensorn kommunicerar med basstationen via WIFI så har inte sensorn någon kontakt med basstationen kommer inget larm att utlösa. Temperatursensorn har ingen ljudgivare utan fungerar endast som mätsensor.

Detta är en produkt som du kan använda för att ha koll på vinkällaren, serverrummet, växthuset, hönshuset eller fritidshuset. Jag själv har testat att ha min i garaget för att ha koll att jag håller det frostfritt.

Enheten installeras enkelt via appen och i appen får du fram historik logg och har möjlighet att exportera datan som du har samlat. När du lägger till enheten väljer du var i hemmet den är placerad och på så sätt får du snabbt upp var i hemmet problemet har uppstått. 

Temperatursensorn drivs med två stycken AAA-batterier. 

Betyg i olika kategorier: 

1. Användning

1.1 Enkel att seriekoppla 

Det här säkerhetssystemet tycker jag var otroligt enkelt att starta upp och komma igång med. Basstationen kopplades in med strömsladden och efter att laddat ner appen till min mobil kunde jag snabbt och enkelt lägga till basstationen och ansluta den till mitt WIFI. 

Enda kruxet här var att systemet inte godkände mitt SSID på WIFI:t som körde dubbla frekvenser. Jag fick istället lägga upp ett nytt SSID som jag döpte till utrustning och som bara gick på 2,4 GHz-bandet. Vet inte hur det är med andra routrar med detta kan ju bli problem för den som inte är så tekniskt bevandrad. 

När jag väl hade installerat basstationen var det sen bara att fortsätta att lägga till enheter. Det var hela tiden tydliga instruktioner i appen med bilder och enheterna bekräftade med både ljud, ljus och talande sekvenser. 

Enkelt att seriekoppla X-Sense XS01-M brandvarnare i appen.

Fördelen med detta systemet jämfört med många andra seriekopplade brandvarnare var att jag behöver inte hålla koll på någon master enhet utan tack vara basstationen är det bara att lägga till så många enheter man behöver. Det gör att det är enkelt att komplettera sitt säkerhetssystem med nya enheter eller byta ut en enhet som inte fungerar. 

Även om basstationen skulle tappa kontakten med WIFI:t eller om du skulle ha strömavbrott, så kommer enheterna fungera fristående och alla kommer att larma om ett problem uppstår. 

En annan bra sak med systemet är att du via appen kan lokalisera den enhet som har utlöst. Det gör att alla andra enheter kommer att sluta larma och du kan lokalisera den som har initierat larmet. Det gör du enklast i appen, men du kan även trycka på knappen på basstationen eller på någon av de andra varnarna.

Jag har inget att klaga på vad det gäller användning utan enheterna är superenkla att installera och appen till systemet är bra och där du övervaka dina brandvarnare och sensorer och se batteristatus, testa eller pausa dina enheter, ställa in när du vill ha en notis samt dela valfria enheter till familjemedlemmar eller en granne. 

Det ryktas även om att det under 2023 ska kommer kameror som kan anslutas till systemet och då anser vi att du har ett oerhört kompetent säkerhetssystem där du vid utlöst larm snabbt kan koppla upp dig för att se vad som har inträffat och säkerställa att rätt hjälp kommer om det behövs. 

1.2 Montering i taket

Brandvarnaren monteras enkelt i taket. Fästplattan kan monteras med medföljande tejp eller skruvar. Plattan monteras först i taket och när brandvarnaren är aktiverad och sammankopplad vrids brandvarnaren fast i fästplattan. 

Konstruktionen känns gedigen och rejäl men fästplattan sitter så pass tajt på brandvarnaren att man får ta i lite för att få den att klicka fast. Absolut inga problem men jag upplever att monteringstejpen inte håller för detta utan rekommenderar att man monterar brandvarnaren med medföljande skruvar. 

Tack vare att brandvarnaren är så nätt är det enkelt att få ett rejält tag om brandvarnaren för att vrida den på plats eller plocka ner den. Detta är något som jag upplever med andra brandvarnare att det kan vara svårt att få ett ordentligt grepp om dem. 

Basstationen till säkerhetssystem är lätt att placera. Det enda du måste tänka på är att du behöver ha ett eluttag till hands samt WIFI täckning för att koppla ihop systemet.

XS01-M monteras som andra brandvarnare och jag ser varken något som sticker ut som varken bättre eller sämre jämfört med andra brandvarnare.

2. Byggkvalitet

Kvaliten på produkten känns gedigen. Kåpan till brandvarnaren är gjuten i ett stycke och är ihopsatt med riktiga skruvar och inte en massa plastdetaljer. Det känns som att jag skulle kunna tappa brandvarnaren i golvet utan att den skulle gå sönder men detta är givetvis inget jag har testat. 

På brandvarnaren finns en knapp som kan användas för att testa brandvarnaren eller tysta den om den utlöst vid icke önskvärt tillfälle. Detta kan du även göra i appen vilket gör att du slipper klättra på en stol eller stege för att testa din brandvarnare. 

Brandvarnaren vrids på plats i fästplattan och fastnar på tre klackar. Möjligtvis att den sitter något tajt och man får ta i lite för att vrida brandvarnaren helt på plats. 

Jag tycker att man har lyckats med designen och slimmat produkterna på ett bra sätt. Många brandvarnare upplever jag är väldigt stora och klumpiga, vilket jag inte tycker är fallet med XS01-M som smälter in snyggt i taket och tar minimalt med plats. 

De andra sensorerna är också konstruerade i ett stycke. Möjligtvis känns de något smäckrare och inte riktigt av samma kvalité som brandvarnaren. 

Brandvarnaren uppfyller de gällande krav som finns och är certifierad enligt EN14604.

2.1 Larmsignal 

X-Sense XS01-M brandvarnare har en ljudsignal på >85 dB på tre meters avstånd. Det är standard för brandvarnare idag och även om det finns de brandvarnare idag som har en högre ljudsignal finns det inga krav på det och behovet av det är inte så stort. 

I appen kan man välja mellan tre olika larmsignaler för basstationen. Känns mer som en kul grej än något som man har någon användning av. 

Jag kan inte se något avvikande under denna kategorin utan larmsignalen låter och fungerar på samma sätt som hos andra brandvarnare. 

3. Räckvidd

X-Sense brandvarnare XS01-M har ett sändningsområde på hela 500 meter utomhus. Så klart är det inte lika långt inne i en bostad där olika saker som innerväggar, material, möbler och annan teknisk utrustning påverkar. 

Brandvarnaren har ett sändningssystem som kallas Link+. Det innebär att när en enhet tar emot ett larm så skickar den vidare samma larm en gång till. Det innebär att skulle man ha flera brandvarnare i rad skulle räckvidden blir ännu längre.

Huset som brandvarnarna har testats i är ett betonghus med både ytterväggar och innerväggar av betong. Oftast är räckvidd och täckning sämre i betonghus där signalerna har svårare att ta sig igenom betong och armering jämfört med ett hus byggt i trä. 

För att testa räckvidden sammankopplades hela systemet med basstation, tre brandvarnare, vattenvarnare, kolmonoxidvarnare samt temperatursensorn. En enhet placerades på övervåningen i husets västra del och en enhet centralt på nedervåningen och den tredje i ett friliggande garage på östra sidan av tomten. Avståndet är cirka 25 meter mellan de två brandvarnarna som är längst från varandra. 

En av brandvarnarna aktiverades med hjälp av testspray. Brandvarnaren som aktiverades började tjuta och på mindre än en sekund kom det en varning i mobilen och strax efter aktiverades resten av brandvarnarna samt kolmonoxidvarnaren och basstationen.

X-Sense FS31 smart brandsäkerhetssystem utlöst brandvarnare i appen

Trots ganska tuffa förutsättningar har inte säkerhetssystemet några problem med täckning eller räckvidd. Jag blev imponerad av att kunna ha täckning över hela vår bostad. 

Jag anser att räckvidden för produkten är fullt tillräcklig för en normalstor till stor villa. Att den även fungerar till komplementbyggnader såsom garage, attefallshus eller förråd är ett extra plus. Systemet skulle även kunna användas hos ett mindre företag där man vill ha ett övervakat brandlarm utan att det är kopplat till larmcentral.

4. Pris

Om man tittar på allt man får med detta säkerhetssystem så är det väldigt mycket för pengarna. För basstation och tre brandvarnare betalar du 1300kr (sept 2023). Det är ungefär 400kr per brandvarnare vilket är ungefär samma intervall som Housegard Pebble Link och Capidi seriekopplade brandvarnare. Dock får du inte med de systemen någon basstation som ger notiser till mobilen och de saknar även möjligheten att sammankoppla andra typer av sensorer. 

Vill du köpa samtliga sensorer och brandvarnare som vi har recenserat i detta testet betalar du cirka 2000kr (sept 2023). 

Sett till helheten, kvalitén på produkterna och hur enkla de är att använda så får du väldigt mycket för pengarna och vi tycker därför att X-Sense FS31 Smart säkerhetssystem ger väldigt mycket valuta för pengarna. 

Vad skiljer denna produkt mot sina konkurrenter? 

Produkten är väldigt liten och slimmad. Omkretsen är 8 cm och höjden är 3,5 cm. Vi tyckte att Housegard Pebble Link var liten med sina 9,5 cm men X-Sense XS01-M är ytterligare 1,5 cm mindre i omkrets. Dock bygger den lite mer på höjden. 

X-Sense XS01-M kommunicerar via den säkrare frekvensen 868 MHz. Det gör att risken för störning från andra produkter är mindre. Även om det blir vanligare och vanligare att brandvarnare kommunicerar vid 868 MHz så är det en relativt ny företeelse. 

Brandvarnarna är enkla att sammankoppla tack vare att varje brandvarnare kopplas till basstationen. Det innebär att man inte behöver trycka en massa knappkombinationer för att koppla ihop brandvarnarna. Dock kan brandvarnarna användas utan basstation och då behöver man sammankoppla dem genom att trycka på testknappen ett antal gånger på varje brandvarnare. Men i och med att detta test gäller hela säkerhetssystemet så är vårt betyg att det är väldigt enkelt att sammankoppla brandvarnarna. 

De brandvarnarna som vi utsett till de bästa i våra övriga tester har ett inbyggt 10 års batteri. X-Sense XS01-M har ett lithium batteri som varar i fem år, därefter kan batteriet bytas och enheten kan användas i ytterligare fem år innan den ska bytas ut. 

Säkerhetssystem för hemmabruk är inte så vanliga så X-Sense ligger verkligen i framkant med sitt system. Jag har även testat Housegard Note men systemet var betydligt sämre och jag lyckades inte ens koppla in det. 

För vem lämpar sig produkten? 

X-Sense FS31 smart brandsäkerhetssystem lämpar sig för personer som inte bara är intresserade av en vanlig brandvarnare som larmar vid brand utan som också är intresserad av att koppla in andra typer av sensorer och få notiser till telefonen. Både brandvarnare, kolmonoxidlarmet, vattenlarmet och hygrometern fungerar bra och ger mig värdefull information direkt till mobilen. 

Appen stödjer även flera system så vill man sätta upp ett system i sin bostad och ett i fritidshuset så är det inga problem.

X-Sense FS31 är även ett utmärkt val för det mindre till mellanstora företaget som vill ha ett bra brandskydd och kunna få notiser även när man inte är på plats i sina lokaler.

Brandvarnaren XS01-M är av typen seriekopplad brandvarnare och det vi rekommenderar för alla bostäder som har mer än ett sovrum. Läs mer om placering av brandvarnare.

Trots sin mångsidighet med många olika typer av sensorer så är inte produkten avancerad att använda. Du kan efterhand komplettera med sensorer och brandvarnare och bygga ut systemet till ett komplett säkerhetssystem för ditt hem. 

X-Sense FS31 är ett riktigt bra säkerhetssystem. Det är enkelt att installera och montera, det har ett rimligt pris och det uppfyller de säkerhetskrav och certifieringar som finns för denna typ av produkter. 

Enligt rykten kommer det under hösten 2023 att släppas ytterligare sensorer och även kameror som kan kopplas in till basstationen. Jag kommer definitivt skaffa kameror och då har jag helt plötsligt ett (nästan) komplett säkerhetslösning för hemmet som inte kostar mig något i månaden så jag kan säga upp mitt dyra hemlarm. 

Slutsats: Vad tycker vi om X-Sense FS31 smarta brandsäkerhetssystem?

Märke med texten: Topptestad produkt 2023 - Brandinfo.se

Detta är en väldigt intressant typ av produkt som vi tror man kommer se mer av i framtiden. I vårat test av produkten ger vi X-Sense FS31 smart brandsäkerhetssystem 4,8 poäng av 5 möjligt. 

X-Sense FS31 är verkligen en toppen produkt! Du får ett säkerhetssystem för hemmet som du kan bygga ut i upp till 50 varnare och sensorer. Det som vi uppfattar som det absolut bästa med systemet är hur smidigt det är att installera brandvarnare och övriga sensorer. 

Med appen lägger du enkelt till enheter och här kan du även övervaka systemet eller varje enhet var för sig. Du kan även dela med dig av enskilda enheter till familjemedlemmar eller grannar. Appen finns för både iOS och Android. 

I appen får du varningar om en fara skulle uppstå. Varningarna fungerar även om du har stör ej-funktionen aktiverad i telefonen. 

Appen är bra och lätt att använda. Du har en bra överblick över dina enheter och kan se batteristatus, täckning och du kan kategorisera dem efter olika rum. Du kan även utföra test av varje enhet via appen. 

X-Sense smarta brandsäkerhetssystem - överblick i appen.

Sensorerna och varnarna är små och har en slimmad design. De fungerar så att larmar, en väsentlig sensor eller varnare kommer samtliga att börja larma vilket känns som en extra trygghet. Att systemet fungerar även om basstationen går offline gör också systemet robust och jag kan vara säker på att jag är trygg när jag är hemma. 

Produkterna har lång batteritid och när batteriet tar slut är det smidigt att byta batteriet. Av förklarliga skäl har vi inte kunnat testa livslängden på batterierna utan här får vi lite på tillverkaren. 

Priset är också överkomligt och därför är X-Sense FS31 med X-Sense XS01-M brandvarnare en rekommenderad produkt 2023 av Brandinfo.se.

Relaterade artiklar

Profilbild skribenten Johan Jonsson

Lämna en kommentar