Svart brandfilt – snygg kontrast

Skriven av:
Uppdaterad senast:

En svart brandfilt har precis samma egenskaper som alla andra brandfiltar, det som skiljer sig är ytterhöljet eller fodralet som brandfilten ligger i.

Varför man väljer en svart brandfilt har med tycke och smak att göra. En brandfilt bör hänga framme för att enklast kunna användas när den behövs och här passar oftast den svarta färgen in bättre än den klassiskt röda.

I denna artikeln hittar du fem stycken svarta brandfiltar.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Svart brandfilt för en snygg kontrast

1. Eldstickan svart brandfilt bok

Eldstickan svart brandfilt bok

Denna snygga brandfilt från Eldstickan har formen av en bok. Det gör att du lätt kan placera den där du befinner dig. Du kan till exempel ha den liggande på soffbordet, ett sideboard eller i en hylla. Brandfilten går även att hänga upp på väggen om man vill det.

Materialet i brandfilten är av glasfiber och klarar temperaturer upp emot 500 grader. Brandfilten mäter 120 x 120 cm och den snygga förpackningen mäter 27 x 18 x 5 cm.

I förpackningen får du även med instruktioner hur du använder en brandfilt.

Läs gärna vår recension av Eldstickan brandfilt.

2. Housegard svart brandfilt

Housegard svart brandfilt

Denna svarta brandfilt från Housegard är en brandfilt av glasfiberväv med silikonbeläggning. Brandfilten har måtten 120 x 180 cm och kan användas både i hemmet eller på företaget.

3. Solstickan svart brandfilt med vit text

Solstickan svart brandfilt med vit text

Bästa pris på Solstickan svart brandfilt

Solstickans svarta brandfilt är paketerad i en låda av stål med den klassiska Solstickanpojken på. Solstickan brandfilt mäter 120 x 120 cm och är tillverkad av glasfiber och klarar temperaturer uppemot 500 grader.

Solstickan har även snygga brandsläckare i olika färger.

4. NEXA brandfilt svart

NEXA brandfilt svart

NEXAs svarta brandfilt är en praktisk brandfilt med silikonbelagd filt i glasfiberväv. Tack vare sin konstruktion kväver denna brandfilten branden snabbare än en vanlig brandfilt.

NEXAs svarta brandfilt klarar temperaturer upp till 500 grader. Måtten på brandfilten är 120 x 120 cm.

5. Solstickan svart brandfilt med guld text

Solstickan svart brandfilt med guld text

Denna Solstickan brandfilt kommer i en svart plåtlåda med guldtryck på. Den har precis samma egenskaper som varianten med svart text. Brandfilten är 120 x 120 cm och är tillverkad av glasfiber och klarar temperaturer uppemot 500 grader.

För vem passar en svart brandfilt?

Alla hem behöver en brandfilt oavsett om det är en lägenhet, villa, sommarstuga eller en herrgård. Det spelar absolut ingen roll vilken färg på brandfilt man har, det viktigaste är att man har en.

Men många vill inte ha en ful brandfilt hängande i sitt designade eller nyrenoverade hem. Därför har det på senaste år kommit andra skyddshöljen till brandfiltar, där svart är en av de populära. Det finns även väldigt snygga vita brandfiltar.

Den svarta brandfilten smälter oftast in bra i ett modernt hem och det är ingen som reagerar om den hänger på väggen i vardagsrummet bredvid tavelväggen.

För att hitta andra typer av brandfiltar, läs vårt bäst i test av brandfiltar.

FAQ svart brandfilt – vanliga frågor och svar

Är svart brandfilt bra?

En svart brandfilt har samma egenskaper som en röd eller vit brandfilt, det som skiljer är fodralet.

Varför ska jag köpa en svart brandfilt?

En brandfilt behöver vara nära till hands om olyckan är framme. Om brandfilten hänger framme är den lättare att komma åt. Fler personer kan tänka sig ha en svart brandfilt hängande framme än en röd som oftast inte passar in i inredningen.

Relaterade artiklar

Om oss Johan Jonsson