Brandfilt bäst i test 2023 – Hitta bästa brandfilten för hemmet

Brandfilt bäst i test [2021] - Hitta bästa brandfilten för hemmet

I vårt test brandfiltar har vi tittat på olika brandfiltar och dess egenskaper. Vi har kontrollerat att produkterna är godkända att använda, för- och nackdelar med brandfiltarna samt var du kan köpa dem till bästa pris. De tre brandfiltarna vi presenterar nedan är alla rekommenderade av oss och uppfyller de krav du ska ha på en brandfilt.

Gaslarm bäst i test 2023 – Hitta bästa gasvarnaren

Deltronic gasvarnare bästa gasvarnaren

Vi har tittat på olika gasvarnare och utsett bästa gasvarnaren i vårt bäst i test för gasvarnare. En bra gasvarnare eller gaslarm, är en billig och säker livförsäkring och kan rädda ditt och din familjs liv om fara skulle uppstå. En gasvarnare passar i hemmet, sommarstugan, husbilen, husvagnen och på båten.

Brandvarnare bäst i test 2023 – Hitta bästa brandvarnaren för hemmet

Brandvarnare bäst i test - hitta bästa brandvarnaren

En brandvarnare är en anordning som fortlöpande kan registrera kännetecken på rök från en begynnande brand och kan avge en larmsignal. Brandvarnaren ser till att du blir uppmärksammad i ett tidigt skede och hinner agera. Det är när du sover som du är mest sårbar mot rök och brand. Brandvarnaren placeras oftast i taket för att upptäcka den första varma röken som stiger uppåt.

Omkring hundra personer omkommer varje år i Sverige i bränder. 9 av 10 alltså nästan samtliga av de som omkommer saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare för hemmet kostar inte många kronor och är därför den billigaste livförsäkringen du kan ha.

Spisvakt till spisen – 3 bra spisvakter du kan installera själv

3 bra spisvakten du kan installera sjalv

En spisvakt är en anordning som övervakar spisen. Om risk för brand skulle uppstå bryter spisvakten strömmen till spisen och plattan som är på stängs av.

Cirka en tredjedel av alla bostadsbränder är spisrelaterade. Många av dessa hade kunnat undvikas med en spisvakt.

Vi har i vår artikel gått igenom 3 bra spisvakter som du kan installera själv.

Hur ska jag göra om det börjar brinna hemma?

Brandsäkerhet i hemmet

Hur mycket vi än förebygger bränder kommer de inträffa. Om det börjar brinna kommer ditt agerande vara direkt avgörande. Genom att tidigt påverka branden ökar vi chanserna att kunna släcka den. Även om du inte lyckas släcka branden så köper du tid för räddningstjänsten som kommer för att hjälpa dig. Du skapar även förutsättningar för andra att sätta sig i säkerhet. Läs om de viktigaste sakerna att göra om det börjar brinna.