Gaslarm bäst i test 2023 – Hitta bästa gasvarnaren

Deltronic gasvarnare bästa gasvarnaren

Vi har tittat på olika gasvarnare och utsett bästa gasvarnaren i vårt bäst i test för gasvarnare. En bra gasvarnare eller gaslarm, är en billig och säker livförsäkring och kan rädda ditt och din familjs liv om fara skulle uppstå. En gasvarnare passar i hemmet, sommarstugan, husbilen, husvagnen och på båten.

Spisvakt till spisen – 3 bra spisvakter du kan installera själv

3 bra spisvakten du kan installera sjalv

En spisvakt är en anordning som övervakar spisen. Om risk för brand skulle uppstå bryter spisvakten strömmen till spisen och plattan som är på stängs av.

Cirka en tredjedel av alla bostadsbränder är spisrelaterade. Många av dessa hade kunnat undvikas med en spisvakt.

Vi har i vår artikel gått igenom 3 bra spisvakter som du kan installera själv.

Hur ska jag göra om det börjar brinna hemma?

Brandsäkerhet i hemmet

Hur mycket vi än förebygger bränder kommer de inträffa. Om det börjar brinna kommer ditt agerande vara direkt avgörande. Genom att tidigt påverka branden ökar vi chanserna att kunna släcka den. Även om du inte lyckas släcka branden så köper du tid för räddningstjänsten som kommer för att hjälpa dig. Du skapar även förutsättningar för andra att sätta sig i säkerhet. Läs om de viktigaste sakerna att göra om det börjar brinna.

Elda rätt i din eldstad – 6 bra tips

Elda rätt i din eldstad

Många bostadsbränder i villor och fritidshus kopplas till eldstäder och skorstenar. Brand i eldstäder är den enskilt vanligaste orsaken till bränder i villor och fritidshus. Genom att elda rätt i din eldstad kan du förebygga dessa bränder.

En modern eldstad som är rätt installerad, rätt eldad, och rätt skött, en säker och relativt miljövänlig värmekälla. Men det finns några saker du bör tänka på när du använder din eldstad.

Varför julgranen är en stor brandrisk

Varför julgranen är en stor brandrisk

En torr julgran barrar, det vet alla, men har du även funderat på att julgranen är en stor brandrisk? Varje år inträffar ett antal bränder i Sverige på grund av att en julgran fattat eld efter att ha kommit i kontakt med en låga från till exempel ett levande ljus eller ett tomtebloss. En brand i en julgran sprider sig närmare explosionsartat och det kan vara svårt för personer som befinner sig i samma rum att hinna ta sig ut.

Det finns vissa saker du kan göra för att förhindra att granen blir torr som fnöske och göra om brand skulle uppstå.