Vit brandfilt – hitta din favorit

Skriven av:
Uppdaterad senast:

En vit brandfilt har precis samma egenskaper som alla andra brandfiltar, det som skiljer sig är ytterhöljet eller fodralet som brandfilten ligger i.

Varför man väljer en vit brandfilt har med tycke och smak att göra. Många har ljusa färger hemma och det har länge varit populärt med mycket vitt i våra hem. Därför passar en vit brandfilt in på ett bra sätt och blir en naturlig del av inredningen vilket också gör att brandfilten kan hänga framme.

I denna artikeln hittar du 5 stycken vita brandfiltar.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Vit brandfilt till ett stilrent hem

1. Housegard Mantle brandfilt vit

Housegard Mantle brandfilt vit

Housegard Mantel vit brandfilt är Housegards senaste tillskott. Brandfilten sitter i ett metallhölje och är skapat för att hänga framme i det moderna hemmet.

Housegard Mantel har tilldelats Red Det Design Award 2023 för sin snygga och praktiska design.

Brandfilten sitter monterad på en kulled vilket gör att den kan vinklas i alla riktningar vilket underlättar när du under ett kritiskt skede behöver använda den.

Housegard Mantel är tillverkad av glasfiberväv som tål temperaturer upp till 500 grader och har en silikonbeläggning som snabbare kväver branden och förhindrar återanvändning.

Brandfilten är 120 x 120 och har en väldigt slimmad, snygg design.

2. Housegard vit brandfilt

Housegard vit brandfilt

Denna vita brandfilt från Housegard är en brandfilt av glasfiberväv med silikonbeläggning. Brandfilten har måtten 120 x 180 cm och kan användas både i hemmet eller på företaget.

3. Solstickan vit brandfilt med svart text

Solstickan vit brandfilt med svart text

Solstickans vita brandfilt är paketerad i en låda av stål med den klassiska Solstickanspojken på. Solstickan brandfilt mäter 120 x 120 cm och är tillverkad av glasfiber och klarar temperaturer uppemot 500 grader.

Solstickan har även snygga brandsläckare i olika färger.

4. NEXA brandfilt vit

NEXA brandfilt vit

NEXAs vit brandfilt är en praktisk brandfilt med silikonbelagd filt i glasfiberväv. Tack vare sin konstruktion kväver denna brandfilten branden snabbare än en vanlig brandfilt.

NEXAs vita brandfilt klarar temperaturer upp till 500 grader. Måtten på brandfilten är 120 x 120 cm.

5. Solstickan brandfilt vit med guld text

Solstickan brandfilt vit med guld text

Denna Solstickan brandfilt kommer i en vit plåtlåda med guldtryck på. Den har precis samma egenskaper som varianten med svart text. Brandfilten är 120 x 120 cm och är tillverkad av glasfiber och klarar temperaturer uppemot 500 grader.

För vem passar en vit brandfilt?

Alla hem behöver en brandfilt oavsett om det är en lägenhet, villa, sommarstuga eller en herrgård. Det spelar absolut ingen roll vilken färg på brandfilt man har, det viktigaste är att man har en.

Men många vill inte ha en ful brandfilt hängande i sitt designade eller nyrenoverade hem. Därför har det på senaste år kommit andra skyddshöljen till brandfiltar, där vit är en av de populära.

För vem passar en vit brandfilt?

Den vita brandfilten smälter oftast in bättre i ett modernt hem där vit är den vanligaste färgen att ha på väggarna.

Genom att välja en snygg och designad brandfilt kanske du kan tänka dig ha den hängande framme, och om olyckan är framme har du brandfilten nära till hands. Tycker du att en svart brandfilt passar bättre så finns det flera att välja bland även här.

För att hitta andra typer av brandfiltar, läs vårt bäst i test av brandfiltar.

FAQ vit brandfilt – vanliga frågor och svar

Är vit brandfilt bra?

En vit brandfilt har samma egenskaper som en röd eller svart brandfilt, det som skiljer är fodralet.

Varför ska jag köpa en vit brandfilt?

En brandfilt behöver vara nära till hands om olyckan är framme. Om brandfilten hänger framme är den lättare att komma åt. Fler personer kan tänka sig ha en vit brandfilt hängande framme än en röd som oftast inte passar in i inredningen.

Relaterade artiklar

Profilbild skribenten Johan Jonsson