Designad brandvarnare – 3 snygga brandvarnare för hemmet

Foto av författare
Skriven av:
Johan Olsson
Uppdaterad senast:

En brandvarnare är viktigt att ha i sitt hem men för att vara helt ärlig, de är oftast inte speciellt snygga. Det ska aldrig hindra att du har en brandvarnare men det finns faktiskt deisgnade brandvarnare att köpa som blir ett snyggt inslag i ditt hem. 

I denna artikeln ger vi förslag så du kan hitta en designad brandvarnare till dig och som blir en snygg detalj i ditt hem.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Snygg, designad brandvarnare för ditt hem

När det handlar om att skydda våra hem och våra nära och kära är en brandvarnare både viktig och nödvändig. Många brandvarnare är byggda för att larma vid brand men sällan har man lagt tid på att designa brandvarnaren och skapa en snygg brandvarnare som kan pryda ett hem. 

Vi listar några brandvarnare med design som inte bara skyddar ditt hem effektivt utan och blir en vacker och harmonisk del av din inredning. 

Men det finns faktiskt brandvarnare med snygg design som passar in i det moderna hemmet. Vill du ha tips på andra brandvarnare, ta del av vårt bäst i test av brandvarnare.

1. Eldstickan brandvarnare 

Eldstickan designad brandvarnare

Fördelar

 • Snygg design
 • Hela brandvarnaren är en testknapp
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Går ej att sammankoppla

Bästa pris på Eldstickan designad brandvarnare

Denna snygga brandvarnaren finns i färgerna vit, mörkgrå och silver. Brandvarnaren är perfekt att ha i det mindre hemmet där den blir en vacker och säker detalj i ditt hem. 

Eldstickan brandvarnare har en rundad design där hela fronten är i ett stycke utan en massa störande detaljer. Hela brandvarnaren är en testknapp och det är därför enkelt att testa dess funktion. 

Eldstickan brandvarnare är lätt att installera med 3M tejp eller med de medföljande skruvarna. Brandvarnaren har ett inbyggt lithiumbatteri så du slipper tänka på att byta batterier. Batteriet vara i hela 10 år innan det är dags att byta ut brandvarnaren. 

Brandvarnaren är designad av finländaren Harri Koskinen och är certifierade enligt gällande standarder. 

2. Kupu brandvarnare

Kupu designad brandvarnare

Fördelar

 • Snygg, slimmad design
 • Lång batteritid

Nackdelar

 • Går ej att sammankoppla

Kupu breandvarnare är en optisk breandvarnare med prisvinnande finsk design. Kupu brandvarnare vann 2011 Red Dot Design award. Med sin slimma utformning och tygbeklädda front blir brandvarnaren en del av inredning och ger rummet både säkerhet och stil. 

Kupu brandvarnare har ett lithiumbatteri som varar i 10 år. Brandvarnaren levereras med monsteringsskruvar och självhäftande tejp för snabbmontering. 

Brandvarnaren är godkänd och CE-märkt enligt gällande svensk standrd. 

Kupu brandvarnare är egentligen samma brandvarnare som Eldstickan brandvarnare men under ett annat varumärke.

3. Lento brandvarnare

Lento designad brandvarnare

Fördelar

 • Flera olika färger
 • Spännande utseende
 • 10 års batteritid

Nackdelar

 • Om den är snygg ligger i betraktarens ögon
 • Går ej att sammankoppla

Lento brandvarnare är lekfullt utformad brandvarnare i form av en stor fluga. Flugan sitter i taket och är redo reagera om en brand skulle uppstå. Brandvarnaren finns i flera olika färger. 

Lento designad brandvarnare monteras med den självhäftande tejpen eller de medföljande skruvarna. 

Det medföljande lithiumbatteriet varar i 10 år så du slipper tänka på att byta batterier. Brandvarnaren är designad av Paula Suhonen och är CE-märkt enligt gällande svensk standard. 

Köpguide designad brandvarnare – viktiga saker att tänka på

Fördelar med designad brandvarnare

 • Estetiskt tilltalande yttre som smälter in i ditt hem.
 • Enkel installation och användning

Nackdelar med designad brandvarnare

 • Ingen möjlighet till seriekoppling
 • Ingen wifi anslutning
 • Något dyrare än en vanlig brandvarnare

Att en brandvarnare är ful eller inte passar in får ALDRIG hindra att du inte sätter upp någon i din bostad. Att ha en fungerande brandvarnare är jätteviktigt och kan rädda ditt liv om en brand skulle uppstå. 

Om du vill ha ett speceillt utseende på din brandvarnare så finns det olika designade brandvarnare. De är helt vanliga brandvarnare, de har bara fått ett snyggare yttre. 

De få designade brandvarnarna som finns erbjuder samma säkerhet som alla andra brandvarnare. Dock finns det ännu inga designade brandvarnare som går att seriekoppla eller som går att ansluta med wifi

FAQ designad brandvarnare – Vanliga frågor och svar

Kan jag byta min gamla brandvarnare mot en snyggare, designad brandvarnare? 

Ja, du kan byta din gamla tråkiga brandvarnare mot en nya med mer stilfull design. Du gör det enkelt genom att plocka ner den gamla och montera den nya med den självhäftande tejpen eller monteringsskruvarna. 

Är en designad brandvarnare lika bra som en vanlig brandvarnare? 

Ja, en designad brandvarnare är klassad och har samma godkända certifiering som en vanlig brandvarnare och är därför helt säker att använda.

 

Lämna en kommentar