Vit brandsläckare – hitta din favorit

Skriven av:
Uppdaterad senast:

En vit brandsläckare har precis samma egenskaper som andra brandsläckare, det som skiljer sig är färgen på brandsläckaren.

Varför man väljer en vit brandsläckare har med tycke och smak att göra. Många har ljusa färger hemma och det har länge varit populärt med mycket vitt i våra hem. Därför passar en vit brandsläckare in på ett bra sätt och blir en naturlig del av inredningen vilket också gör att brandsläckaren kan hänga framme där den är lättåtkomlig.

I denna artikeln hittar du fyra stycken, olika vita brandsläckare.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Vit brandsläckare till ett stilrent hem

1. Solstickan vit brandsläckare

Solstickan vit brandsläckare

Fördelar
Har marknadens högsta släckeffekt
Fungerar på alla typer av bränder (ABC)
Finns som både 2kg och 6kg
Hög kvalitét
5 års trygghetsgaranti där du får en ny släckare om du blir tvungen att använda den
Nackdelar

Solstickan brandsläckare finns att välja i flera olika utföranden. Vit är en av de vanligaste och här kan du även välja bland flera färger av aluminium emblemet med präglad avbildning av Solstickepojken, däribland vit, röd, guld, ljust och mörkt läder samt Solstickan orginalfärg.

Solstickan vita brandsläckare är en pulversläckare och finns att köpa både som 2kg och 6kg. Med Solstickans trygghetsgaranti får du en ny brandsläckare om du behöver använda den inom 5år.

En del av intäkterna från Solstickans försäljning går till stiftelsen Solstickan, vars syfte är att hjälpa barn och äldre i samhället. Solstickan säljer även snygga, designade brandfiltar.

För att lära dig mer, läs gärna vår artikel om Solstickan brandsläckare.

2. Housegard vit brandsläckare

Housegard vit brandsläckare 6kg pulver

Fördelar
Har marknadens högst släckeffekt
Fungerar på alla typer av bränder (ABC)
Bra pris
Hög kvalitet
Finns som 2kg och 6kg pulver
5 års trygghetsgaranti där du får en ny släckare om du blir tvungen att använda den
Nackdelar

Bästa pris på Housegard vit brandsläckare

Housegard vit brandsläckare har högsta effektklass, 55A 233B C. Släckaren är en 6 kg pulversläckare och är en vit brandsläckare som fungerar på de flesta typer av bränder, i så gott som alla material. Släckaren finns även som 2kg men har då en lägre effektklass i och med att aktionstiden blir kortare.

Housegard brandsläckare kommer med en Trygghetsgaranti som innebär att du får en ny släckare om du tvingas använda din släckare inom 5år.

3. NEXA vit brandsläckare med palmblad

NEXA vit brandsläckare med palmblad

Fördelar
Fungerar på alla typer av bränder (ABC)
Bra pris
Hög kvalitet
Finns som 2kg och 6kg pulver
Finns även med andra motiv
Nackdelar
Har inte högsta släckeffekten

NEXA vita brandsläckare är dekorerad med palmblad och gör att en annars tråkig brandsläckare blir snygg att titta på. NEXA har även i sin serie samma typ av brandsläckare med maskros motiv.

Brandsläckaren är av typen 6kg pulversläckare. Effektklassen på släckaren 43A 233B C vilket är näst högsta effektklassen. Släckaren finns även att köpa i den mindre varianten på 2kg med samma motivbild.

4. Firemill vit brandsläckare

Firemill vit brandsläckare

Fördelar
Liten och smidig
Snygg design
Kan användas hur många gånger som helst
Går att testa
Lämnar inga släckmedelsrester
Nackdelar
Ersätter inte en 6kg pulversläckare utan ska ses som ett komplement

Läs hela vårt test av Firemill brandsläckare

Firemill brandsläckare är världens första brandsläckare som laddas med en kolsyrepatron. Denna vita brandsläckaren tar minimalt med plats och monteras på väggen för att vara nära till hands.

Till skillnad från andra brandsläckare kan man själv ladda om den med en ny kolsyrepatron när man tvingats använda den.

Firemill brandsläckare är lämplig att ha vid spisen eller vid gasolgrillen där fettbränder är vanliga. 

Firemill brandsläckare har en smakfull design. Produkten är uppfunnen, utvecklad och tillverkad i Sverige.

Observera: Firemill koldioxidsläckare är framtagen främst för att släcka mindre bränder och kan inte ersätta en vanlig brandsläckare. Firemill brandsläckare uppfyller inte kriterierna för en konventionell släckare.

För vem passar en vit brandsläckare?

Alla hem behöver en brandsläckare oavsett om det är en lägenhet, villa, sommarstuga eller en herrgård. Det spelar absolut ingen roll vilken färg på brandsläckaren man har, det viktigaste är att man har en.

Men många vill inte ha en röd brandsläckare hängande i sitt designade eller nyrenoverade hem. Därför har det på senaste år kommit andra färger på brandsläckare, där vit är en av de populära.

För vem passar vit brandsläckare?

Den vita brandsläckaren smälter oftast in bättre i ett modernt hem där vit är den vanligaste färgen att ha på väggarna. Även en svart brandsläckare kan vara ett alternativ för den stilmedvetne.

Genom att välja en snygg och designad brandsläckare kanske du kan tänka dig ha den hängande framme, och om olyckan är framme har du brandsläckaren nära till hands.

För att hitta andra typer av brandsläckare, läs vårt bäst i test av brandsläckare.

FAQ vit brandsläckare – vanliga frågor och svar

Är vit brandsläckare bra?

En vit brandsläckare har samma egenskaper som en röd eller svart brandsläckare, det som skiljer färgen på cylindern.

Varför ska jag köpa en vit brandsläckare?

En brandsläckare behöver vara nära till hands om olyckan är framme. Om brandsläckaren hänger framme är den lättare att komma åt och du kan snabbare försöka släcka branden. Fler personer kan tänka sig ha en vit brandsläckare hängande framme än en röd som oftast inte passar in i inredningen.

Relaterade artiklar

Profilbild skribenten Johan Jonsson